KAHTASES/ÖZEL HABER-31 Mart yerel seçim maratonu sonlandı. Başkan adayları, seçim kampanyası döneminde dev projeler vaat etti. Artık bundan sonra seçim sürecinde verilen sözlerin tutulma, taahhütlerin yerine getirilme zamanıdır. Yani artık icraat zamanıdır.

Seçim öncesi bazı siyasi partilerin genel başkanları, üst düzey yetkilileri ve milletvekilleri Gaziantep’e geldiler, çeşitli vaatlerde bulundular ve seçimi kazandıkları takdirde de vaatlerin hepsini çok hızlı bir şekilde hayata geçireceklerinin sözünü verdiler.

Belediye başkan adayları ve meclis üyesi adayları da aynı şekilde çeşitli vaatlerde bulundular ve seçimi kazandıkları takdirde verdikleri vaatleri hayata geçireceklerinin sözünü verdiler.

Kahta halkı tüm adayları yakından takip etti, projelerine, hedeflerine ve vaatlerine baktı, önüne sandık koyulunca da söyleyeceğini söyledi ve kararını kültürden sanata, gastronomiden eko turizme kadar birçok devasa proje ile karşılarına çıkan AKP adayı Mehmet Can Hallaç'ı seçerek hizmet etme görevi verip, vaatlerini yerine getirebilme şansı tanıdı.

Evet, seçim bitti ve şimdi icraat zamanı. Artık Kahta'nın bu yeni dönemde marka şehir olma yolunda ve yaşam kalitesinin arttırılması adına herkes çaba harcamalı ve bu doğrultuda önemli projeler hayata geçirilmelidir.

Nüfüsü birçok ilden büyük olan Kahta,kültür çeşitliliği ve turizm potansiyeli açısından önemli bir konuma sahip olmasına rağmen kangrenleşmiş altyapı sorunu başta olmak üzere ilçenin bozuk yol sorunu,içme suyu, üstyapı, temizlik,şehiriçi ulaşım sorunu, kaldırım işgalleri, köylü garajı, yeni imar alanları gibi daha birçok sorunu çözülmeyi bekliyor.

Daha göreve gelmeden imkansızlık,sorunların büyüklüğü ve borç edebiyatına başlayanlar mazeretlerin arkasına sığınmasın.

Aday adaylık ve adaylık sürecinde belediyecilik deneyimi ve İnşaat Mühendisi kimliğini ön palanda tutarak Kahta Belediyesini yönetmeye talip olan Başkan Hallaç'ın bahanesiz çalışması gerekiyor.Artık bahane üretmeden çalışma ve hizmet zamanı. Göreve gelir gelmez acil çözüm bekleyen bozuk yol sorununa "Kahta’da ciddi bir yol sorunuyla karşı karşıyayız" şeklinde mazeretlerin arkasına sığınmaması gerekiyor.