Milli Eğitim Bakanlığı tarafından planlanan "Liselerde Bilim Uygulamaları Programı",Adıyaman'da başarıyla tamamlandı

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından planlanan "Liselerde Bilim Uygulamaları Programı", 2023-2024 eğitim öğretim yılında Adıyaman genelinde fen liseleri ve merkezi sınavla öğrenci alan Anadolu lisesinde başarıyla uygulandı.

Program kapsamında, Adıyaman'dan 5 fen lisesi ve 3 Proje Anadolu lisesi olmak üzere toplam 8 lise Perre Uygulama Otelinde bir araya geldi. Okullar, ekim ayından itibaren tercih ettikleri alan ve temalar doğrultusundaki çalışma ve etkinliklerini sergiledi.

Programın ikinci bölümünde ise "Bilim Her Yerde" kapsamında sunum ve forum oturumları düzenlendi. "Kentleşme ve Çevre" genel başlığı altında öğrenciler hazırladıkları sunumları izleyici ve öğrencilerle paylaştı.
Forum ayrıca online üzerinden canlı yayınla tüm izleyicilere açık halde paylaşıldı.

"Liselerde Bilim Uygulamaları Programı" ile öğrenciler bilimsel toplantılar yoluyla kendini ifade etme, sunum yapma gibi akademik alanlara yönelik çalışmalara altyapı oluşturabilecek becerilerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Program ayrıca girişimci, yenilikçi, dil becerisi yüksek, sorun çözebilen, sistematik düşünebilen, iletişime ve öğrenmeye açık, öz güven sahibi, fikirlerini her ortamda ifade edebilen mutlu bireyler yetiştirmeye katkıda bulunmaktadır.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun yaptığı açıklamada, "Liselerde Bilim Uygulamaları Programı"nın Adıyaman'daki uygulamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, programın öğrencilerimizin bilimsel düşünme ve araştırma becerilerini geliştirmeye katkı sağladığını söyledi.

İl Müdürü Tosun ayrıca, programın gelecek yıllarda da devam edeceğini ve daha geniş katılımlı hale getirileceğini sözlerine ekledi.