KAHTASES/ÖZEL HABER-Kahta'da İş İnsanları M.Ali Turanlı ve Ahmet Erdem tarafından kaliteli beton üretmek amacıyla yeni nesil beton santrali kuruldu.

Kahta'da hazır beton üretimine yeni bir soluk getirecek son teknolojiyi bünyesinde barındıran "ERMATAŞ Beton Santrali" ilçenin ikinci ve ilk yeni nesil beton santrali olma özelliği taşıyor.

Ofis mevkiinde 10 adet beton mikseri ve 2 adet beton pompası ile hizmet veremeye başlayan beton santralinde, 100 kişi istihdam ediliyor.

Beton santrali ortaklarından M.Ali Turanlı Kahta Ses Haber'e yaptığı açıklamada, hedeflerinin kaliteli bir beton üretip iyi bir hizmet sunmak olduğunu kaydetti.

6 Şubat depremlerinin ardında ortaya çıkan kalitesiz malzeme kullanımıma işaret eden Turanlı,santral hakkında verdiği bilgide,şunları söyledi;

"Malumunuz 6 Şubat depremlerinde Adıyaman büyük bir yıkım yaşadı.Depremin ardından yapılan incelemelerde yıkılan binaların çoğunun kullanılan kötü malzemeler sonucunda yıkıldığı ortaya çıktı.Tekrardan bu acıların yaşanmaması adına İş ortağım Ahmet Erdem ile birlikte kaliteli beton üretmek için elimizi taşın altına koyarak beton santrali kurmak için çalışmalara başladık.Bu konuda uzman olan çok sayıda teknik insanlarla görüştük.Araştırmalarımız sonucunda santarlimizi kurduk.

Bugün 10 Adet beton mikseri ve 2 Adet beton pompası ile hizmet vermeye başladığımız son teknolojik donanıma sahip santralimizde 100 kişi kişiye istihdam sağlıyoruz.Araç filomuzu daha da güçlendireceğiz.Yeni araç sparişi verdik.

İnşaatlarda beton kalitesi çok önemli. Beton yapımında kullanılan agreganın fiziki değerleri mukavemeti önemli.Son teknoloji sistemlerle donatılan beton santralimiz TSEN-206 ve TS-13515 standartlarında saatte 160 m3/saat beton üretme kapasitesine sahip.Piyasada 4'lük santral olarak biliniyor.Beton santralimizle birlikte kendi beton laboratuvarımızıda da devreye aldık. Her türlü beton kalite deneylerini laboratuvarımızda yapıyoruz.Saatte 160 m3/saat beton üretme kapasitesine sahibiz.Piyasada 4'lük santral olarak biliniyor.

Biz ve diğer beton üreten firmaları gibi betonu istenilen nitelikte üretip gönderiyoruz. O betonun bekletilmeden kullanılması,düzenli olarak pirizleme döneminde aksatılmadan sulanması, sıkıştırılması en az üretim kadar kıymetli.İnşaat sahipleri dikkat etmeli. Yapı denetimler bu anlamda devreye girmeli.Şantiye şefleri işi iyi takip etmeli”diye konuştu.

Firma ortağı Ahmet Erdem ise,”Bizim ticarette kırmızı çizgilerimiz var. İşçilik, malzeme ve kaliteden hiçbir zaman taviz vermeyen bir firmayız.Santralimizde aynı çizgilerle beton üretimi yapıyoruz"dedi.