KAHTASES-Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya'nın "Elli yıllık siyasi hayatımın hayali olan ve beldenin işsizlik sorununa çare olacak" dediği Tekstilkent projesi, belde halkına umut olmaya devam ediyor.

Nufusunun büyük bir kısmının tarım ve hayvancılıkla uğraştığı Akıncılar Beldesinde,iklim koşulları, yem fiyatları ve ekonomik sebeplerden dolayçok Kahta İlçesine, Adıyaman ve Büyük Şehirlere göç sayıda ailelerin gençleri tekstil atölyelerinde çalışıyor.

Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya'nın belde de göçün önüne geçmek,göç eden ailelerin tekrardan beldeye dönüşlerini sağlamak ve yaşanan işsizlik sorununu ortadan kaldırmaya yönelik büyük bir hamlesi olarak değerlendirilen Tekstilkent projesi, belde halkının umudu oldu.

Açıldığından beri gençlere ve kadınlara yeni istihdam alanı olurken,aynı zamanda işsizlik yüzünden gerçekleşen göçlere de engel oluyor.

Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, işçi alımı ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, "Akıncılar Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Tekstilkentimizde çalşıacak 18-30 yaş arası bay ve bayan eleman alınacaktır. Asgari ücret,Sigorta,Yemek ve Ulaşım dahildir.Çalışmak isteyen vatandaşlarımızın, Belediyemize bizzat başvurmaları gerekmektedir." duyurusunda bulundu.