KAHTASES /ÖZEL HABER-Kahta’da önceki dönem Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı tarafından açılan ancak üstyapı çalışması tamamlanamayan,5 mahalleyi biri birine bağlayan Kuzey-Doğu çevre yolu (Kurtuluş Caddesi) bitirilmeyi bekliyor.

Adıyaman'ın en büyük,en hızlı büyüyen ve gelişen ilçesi Kahta’da,artan nüfusla birlikte ilçedeki araç sayısının artışı yollar üzerinde yoğun bir trafik doğmasına neden oluyor.

Önceki dönem Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı,Nissibi Köprüsünün yapılmasıyla da stratejik önemi her geçen gün daha da artan Kahta’nın içinden çıkılmaz hal alan şehir içi trafik sorunun çözümüne katkı sunacak Güney-Batı ve Kuzey Doğu çevre yolu projelerini hayata geçirmişti.

Gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda Güney-Batı çevre yolu tamamlanarak ulaşıma açılırken, Yavuz Selim, Girne, Turgut Özal, Hürriyet, Menderes mahallelerini  biri birine bağlayan ve aynı zamanda bu mahallelerin Kahta- Diyarbakır Karayolu ve Kahta-Adıyaman karayolu ile bağlantısını sağlayan Kuzey-Doğu çevre yolunda ise kamulaştırmaların tamamlanmasıyla yolun altyapısı tamamlanmış ancak üstyapı çalışması için dolgu işlemi yapılan yerlerin oturması için zaman gerektiği açıklaması yapılmıştı.

Tamamlanmadığı halde bugün yoğun bir trafik akışının yaşandığı Kuzey-Doğu çevre yolunun ilçenin kalbi durumundaki Mustafa Kemal Caddesinin trafik yükünün büyük oranda hafiflettiğini,yolun tamamlanmasıyla ilçenin şehiriçi trafiğinin daha da rahata kavuşacağını söyleyen vatandaşlar,yeni belediye yönetiminden yolun biran önce tamamlanmasını istiyor.