KAHTASES-Yapımına 8 yıl önce başlanılan, bitimine ilşkin defalarca tarih verilen ve en son AK Parti Adıyaman Milletvekili Doç. Dr. İshak Şan tarafından 15 Mart 2024 tarihinde trafiğe açılacağı açıklanan Kâhta Niisibi Köprüsü arası 9 kilometrelik yol mesafesi yine bitirilemedi

Kahta Niisibi Köprüsü arası 41 Duble Yolu'nun temel atma töreni 06.12.2016’a o dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan tarafından yapıldı ve 2018 ‘de bitirileceğini söyledi.

İlk zamanların çalışmaların büyük hızla devam ettiği yol çalışmaları, daha sonra ödenek yetersizliğinden dolayı çalışmalara aylarca ara verildi.

Bitişine yönelik bugüne kadar defalarfca tarih verilen yol çalışmasını, AK Parti Adıyaman Milletvekili Doç. Dr. İshak Şan,8 yıldır bir türlü bitmek bilmeyen 41 kilometrelik yol çalışmasının 15 Mart 2024 tarihinde bitirileceğini söyledi. 

Duble yol çalışmaların devam ettiği Kâhta-Diyarbakır yolunda yapılan üst geçit çalışmalarını yerinde inceleyen AK Parti Adıyaman Milletvekili Doç. Dr. İshak Şan, burada yapmış olduğu açıklamada,” Kahta-Nissibi Köprüsü arasındaki yolun tamamlanmasına çok az bir zaman kaldı. 15 Mart'ta bu yol trafiğe açılacak, halkımız çok daha konforlu bir yolda ulaşım hizmetlerinden yararlanacak” demişti.

5 Ocak 20123 tarihinde yapılan bu açıklamanın üzerinden aylar geçmesine rağmen üst geçit ve 9 kilometrelik Adıyaman bağlantı yolu tamamlanamadı.

Yarım kalan Menzil yol ayrımı Nissibi köprüsü arası yol mesafesi arasının yapılıp yapılmayacağı ise tam bir muamma.