Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından zeka ve problem çözme becerilerini geliştirmeye yönelik Sudoku Turnuvası düzenlendi.

Akıl ve Zeka oyunları projesi kapsamında ilçemiz yanı sıra Samsat, Sincik ve Gerger ilçelerinden de öğrencilerin katıldığı Sudoku Tunuvası büyük bir ilgiyle gerçekleşti.

Turnuva, Ana Sınıfı, İlkokul, Ortaokul ve Lise kategorilerinde olmak üzere dört farklı seviyede yapıldı. Sudokuproblemlerini çözmek için zekalarını ve problem çözme becerilerini kullanan öğrenciler turnuva boyunca eğlendi.

Ara mola sırasında öğrenciler, müzik eşliğinde ve çeşitli ikramlarla streslerini attılar.

Turnuva sonunda dereceye giren öğrencilere ödüllerini Şube Müdürü Mehmet Bayram,Mehmet Turan ve Sinan Demir tarafından takdim etti.

Şube Müdürü Mehmet Bayram, Turnuva sonrası yaptığı açıklamada Sudoku oyununun sadece bir oyun olmadığını, aynı zamanda zihinsel becerileri geliştirmeye de katkı sağladığını vurguladı.

Şube Müdürü Mehmet Bayram, "Sudoku oynamak, öğrencilerimizin problem çözme, analitik düşünme, hafıza ve konsantrasyon becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Bu turnuvayla birlikte bu becerilerin gelişmesine katkıda bulunmak ve öğrencilerimizi zeka oyunlarına teşvik etmek istedik. Bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta proje koordinatörümüz Mehmet Özen ve Fatih Kuzu olmak üzere, tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve destek veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlerin katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik, gençlerimizin gelişimine olumlu katkılar sağlamış ve onların sosyal etkileşimlerini güçlendirmiştir." dedi.

Program, hatıra fotoğrafının çekilmesi ve ilçe dışından gelen öğretmen ve öğrencilere yemek ikramıyla sona erdi.

 

Dereceler ise şöyle:

 

Anaokulu:

1.       Defne Peri – Naze Bedir Metiner Anaokulu

2.       Meryem Oğuz – Yavuz Selim Anaokulu

3.       Selin Akbaba – Yavuz Selim Anaokulu

İlkokul(1-2):

1.       Aysima Tanık – Kubilay İlkokulu

2.       Bünyamin Önder – Cumhuriyet İlkokulu

3.       Kadir Yolcu – TPAO Atatürk İlkokulu


 İlkokul(3-4):

1.       Ecrin Neva Ardıç – Vali Özbilgin İlkokulu

2.       Fatma Nida Kılıç – Yavuz Selim İlkokulu

3.       Yaren Doğan – TPAO Atatürk İlkokulu

Ortaokul:

1.       M. Enver Çelebi – BİLSEM

2.       LeneBaydoun – Kubilay Ortaokulu

3.       Beyzanur Su – Sincik 15 Temmuz Ortaokulu

Lise:

1.       Fatih Çelik – Şehit Yunus Uğur Anadolu Lisesi

2.       Emine Su – Sincik ÇPAL

3.       M. Ensar Boğa – Narince ÇPAL