KAHTASES-Yol yapım çalışmalarındaki yetersizliği ile yıllarca gündemde kalan ve şehrin dört bir yanı  köstebek yuvasına dönen Kahta'da,yol bakım ve onarım çalışmaları başladı.

Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç,geçtiğimiz günlerde yol çalışmalarına ilişkin "Kahta’da ciddi bir yol sorunuyla karşı karşıyayız" diyerek yol sorunun büyüklüğüne ve belediyenin imkansızlıklarına dikkat çekerek ,"Kahta’da ciddi bir yol sorunuyla karşı karşıyayız. Bu sorunların üstesinden geleceğimize dair inancımız tamdır. Ancak mevcut imkanlarımız oldukça kısıtlı. Asfalt plentimiz çok eski ve düşük kapasiteli olduğundan sık arızalar vermekte ve yetersiz kalmaktadır. Ayrıca silolarımızda bitüm bulunmamaktadır, ancak siparişlerimizi verdik ve haftaya gelmesini umuyoruz. Bu imkanlarla yakın gelecekte yollarımızın bakımını yapmakla yetineceğiz. İlerleyen zamanlarda ise modern ve yüksek kapasiteli bir asfalt plenti alarak sorunları kökten çözmeyi hedefliyoruz. Bu süreçte sizden biraz sabır ve anlayış bekliyoruz. Yollarımızın daha güvenli ve kullanışlı hale gelmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz"şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Başkan Hallaç'ın açıklmasının ardından bugün Kahta'da yol bakım ve onarım çalışması başlatıldı.

Başlatılan yol bakım ve onarım çalışmalarına ilşkin görüntüleri kurumun resmi sosyal medya payalaşan Başkan Hallaç, "İlçemiz genelinde bozuk cadde ve sokaklarımızda yol bakım ve onarım çalışmalarımız başladı. Hayırlı olsun"dedi.