KAHTASES-Kahta'da Atatürk Baraj gölü ve barajın önemli kollarından Kahta Çayın'da yapılan çalışmada kaçak avcılar tarafından atılan ağlar sudan çıkartılarak yakalanan balıklar geri bırakıldı.

Kahta'da hem Jandarma Komutanlığı hemde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, su ürünleri av yasağının başlaması ile birlikte çalışmalarına devam ediyor.

Ekipler son olarak Atatürk Baraj gölünün kollarından ve Kahta Çayın'da yapılan çalışmada kaçak avcılar tarafından atılan ağlar sudan çıkartılarak yakalanan balıklar geri bırakıldı.

Konuya ilşkin İlçe Tarım Müdürlüğünden yapılanm açıklamada şu  ifadelere yer verildi;

"İlçe Müdürlüğümüze bağlı Su Ürünleri Kontrol ekibimiz avlak sahalarında denetim ve kontrol faaliyetlerine mesai saatleri dışında hafta sonu ve gece dahil olmak üzere aralıksız devam etmekte ve avlak sahalarını hayalet ağlardan temizlemeye devam etmektedir.

İlçe Müdürlüğümüze bağlı Su Ürünleri Kontrol ekibi İlçe Jandarma ekipleri ile hafta sonu avlak sahalarında denetim ve kontrol faaliyetlerine katıldı. Gelen ihbarlar doğrultusunda yapılan kontrollerde tırıvırı ile hayalet ağları bölgeden temizleyerek ağlara takılan balıkları uygun bir şekilde suya bıraktı, vatandaşı balıkların üreme dönemi sebebiyle uygulanan yasaklar hakkında bilgilendirdi."