KAHTASES-Kahta İlçe Müftülüğü tarafından 2024 yılında hacca gidecek hacı adayları için "Hac Eğitim Seminerleri" düzenlendi.

Kahta Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde hacı adaylarına hitap eden İlçe Müftüsü Rıfat Çevik,2024 yılında Allah’ın misafirlerinin kendileri olduğundan dolayı şanslı olduklarını ifade etti.

Genelde ömürde bir defa gitme imkanı olduğundan dolayı önemine değinen Çevik, imkanlar dahilinde katılımın sağlanmasının fayda sağlayacağını dile getirdi ve Diyanet İşleri Başkanlığı ve görevlendirilen personelin direktif ve yönlendirmeleri ile hareket edilmesi durumunda rahat bir hac yapılabileceğini zikretti.

Hac ibadetinin önemine ve hacda dikkat edilecek hususlara değinen Müftü Çevik, mebrur bir hac olmasını, ğanimen salimen gidip gelebilmeyi ve gitme arzusunda olanların ise biran önce gidebilmesini temenni ederek semineri sonlandırdı.

Seminerde,Şube Müdürü Bilal Soyhan  Vaize Berra Çevik,"Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki" konusunda hacı adaylarını bilgilendirdi.