KAHTASES-Kahta’nın kangrenleşmiş soronlarından biri olan çöplük yangını bu sene erken başladı. Çöplük alandan yine zehirli duman yükseliyor.

Kahta çöplüğü dünden beri yanıyor. Kavurucu sıcaklar henüz gelmeden metan gazı sıkışması sonucu çöplük alanda dün gece çıkan yangın, yer yer devam ediyor.

Kahta’da geçen sene temmuz ayında başlayan çöplük yangını sezonu bu sene erken başladı. Sürekli çıkan yangınların bir türlü önüne geçilemezken, Kahta halkı kirli hava ve kötü kokuyu ciğerlerine çekmeye devam ediyor.

İtfaiye ekipleri ve iş makineleri ile müdahale edildiği yangın söndürme çalışmalarını mahalline giderek yakından takip eden Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç,yürütülen çalışmalara ilişkin sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada şunları kaydetti;

“Bu gece yine çöp toplama alanında çıkan yangınla ilgili ihbar aldık, ekiplerimizle birlikte yangını söndürmek için sahada var gücümüzle çalışıyoruz. Çöp depolama alanımız çok vahşice işletilmekte,bugünlerde bu çöp sorununu ortadan kaldırmak için arkadaşlarımızla plan programlar yapıyorduk ki maalesef tekrar böyle bir sorunla karşılaştık. Çöp alanında kesintisiz çalışıyoruz. Ekiplerimiz, bölgedeki işlerin tamamlanması için büyük çaba harcıyor. Kâhta’nın hizmetindeyiz, mesai mefhumunu gözetmiyoruz. Vatandaşların güvenliği ve sağlığı bizim önceliğimizdir ve bu sorunu en kısa sürede tamamen çözüp Kahta’nın çöp meselesini bir daha açılmamak üzere kapatacağız.Anlayışınız ve sabrınız için teşekkür ediyorum”dedi.