KAHTASES-Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından genç kuşaklara zeka ve strateji oyunlarından biri olan Mangala'yı tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen Turnuva,yoğun katılımla tamamlandı.

Kahta, Samsat, Gerger ve Sincik ilçelerinden gelen öğrencilerin katıldığı turnuva, Ana Sınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde büyük bir heyecana sahne oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli,turnuvaya ilşkin yapmış olduğu açıklmada,gençlerin zihinsel ve fiziksel olarak gelişimlerine ve eğitimlerine büyük önem verdiklerini ifade ederek,"Çocuklarımızın Mangala gibi zeka ve strateji gerektiren oyunlara ilgi göstermeleri bizleri son derece mutlu etmektedir. Bu tür oyunlar, çocuklarımızın mantık yürütme, hızlı karar verme ve strateji geliştirme becerilerini güçlendirmekte ve beyin gelişimlerine olumlu katkılar sağlamaktadır"

Turnuvanın çocuklar arasında dostluk ve dayanışma ruhunu güçlendirdiğine dikkat çeken İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Lütfü Başli, "Bu tür etkinlikler, çocuklarımızın sosyal becerilerini artırmaktadır. Çocuklarımızın bir araya gelerek sağlıklı rekabet ortamında bulunmaları, onların karakter gelişimine de olumlu yönde etki etmektedir." şeklinde konuştu.