HÜRPOLİTİKA-Badem ve Ceviz ithalat vergilerinin yüzde 2’ye düşürülmesinin ardından üreticilerin badem bahçelerini sökmeye başladığı badem diyarı Adıyaman'da, başta badem ve ceviz ithalat vergilerinin yüzde 2’ye düşürülmesi konusu olmak üzere kentin tarım ve hayvancılık ile ilgili sorunları masaya yatırıldı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, AK Parti İstanbul Milletvekili Nilhan Ayan Pelit,  Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas, Tarım Kredi Kooperatifi, Ziraat Odaları Başkanları, Badem Üreticileri Kooperatifleri, Damızlık Hayvan Birliği Başkanları AK Parti İl Başkanı Emrah Bulucu, Merkez İlçe Başkanı Ziya Başaran’ın katılımında düzenlenen istişare toplantısında masaya yatırıldı.

Toplantının ardından kendi sosyal medya hesabından toplantıya ilişkin değerlendirmede bulunan Kâhta Badem Birliği Başkanı Mehmet Sena Yıldırım, toplantının ana gündem konusu olarak badem ve ceviz ithalat vergileri karşısında ezilen üreticilerin durumunun ele alındığını söyledi.

Başkan Yıldırım, açıklamasının devamında:

“Adıyaman'da düzenlediğimiz ve Adıyaman milletvekili Resul Kurt, İstanbul milletvekili Nilhan Ayan Pelit'in de katıldıkları toplantıda;

-Düşük gümrük vergileri karşısında badem üreticisinin ezilmesi ve acilen vergilerin %43,2' ye çıkarılması. Bu konuda vekillimizden söz aldık.

-Tarım teşkilatımızın girdiği tarımsal verinin doğru olmadığı, gerçekte üreticinin zarar ettiği ve bahçelerin söküldüğü konusu

- Kaçak yollarla ülkeye sokulan kaçak badem ve cevizin engellenmesi.

- Badem ve ceviz referans değer bareminin yükseltilmesi

- Dahili işlemenin yasaklanması” şeklinde gündem maddelerinin ele alındığını ve konuların takipçisi olacaklarını söyleyen Yıldırım,tüm katılımcılara teşekkür etti.