HÜRPOLİTİKA-CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere,deprem sonrası depremzedelerin çözüm bekleyen ve de bir türlü çözülemeyen sorunlara dikkat çekmek için iktidara çağrıda bulundu.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere,Kahramaraş merkezli depremlerde etkilenen depremzedelerin yaşadıkları mağduriyetleri Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Tutdere,depreminin üzerinden 8 ay geçmiş olmasına rağmen evleri,işyerleri yıkılan ve ağır hasar alan depremzedelerin eşyalarının bedeli hala ödenmediğini belirterek, “Genelgenizin gereğini getirin ve deprem bölgesindeki vatandaşların mağduriyetlerini giderin,yazıktır,günahtır”şeklinde çağrıda bulundu.

Milletvekili Tutdere iktidara çağrısında“Deprem sonrası 19 Şubat’ta AFAD Başkanlığınca bir genelge yayınladı. Genelgede deprem illerindeki yıkık,ağır hasarlı ve acil yıktırılacak iş yeri ve evlerdeki eşya bedellerinin ödeneceği ifade edildi. İktidar yetkilileri tarafından da bu yönde açıklamalar yapıldı.Ancak aradan 8 ay geçti vatandaşlar mürcaatlarını yaptı,zarar tespit komisyanları zararları tespit etti,ancak ortada ödeme yok, para yok. Buradan iktidara çağrı yapıyorum; genelgenizin gereğini getirin ve deprem bölgesindeki vatandaşların mağduriyetlerini giderin,yazıktır,günahtır”dedi.