Haber Merkezi-Tarım Arazileri Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında Besni'de faaliyet gösteren 115 çiftçiye 250.000 adet kavun ve 111.111 adet karpuz fidesi dağıtıldı.

Düzenlenen fide dağıtım törenine Adıyaman Valisi Sayın Dr. Osman Varol, Adıyaman Tarım İl Müdürü Nurettin Kıyas, Besni Kaymakamı Çağlar Partal, Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan ve il/ilçe kurum amirleri katıldı.

Törende konuşan Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas, projenin finansmanının Tarım ve Orman Bakanlığı'nca karşılandığını belirterek"Projemizin bütçesi 4 milyon TL. Projemizin yüzde 75 hibeli bakanlığımızca karşılanmaktadır. 3 Milyon TL'si bakanlığımızca, 1 milyon TL'si ise çiftçilerimizce karşılanmaktadır. Geçen yıl da yine benzer bir proje ilçemizde uygulamıştık. Proje kapsamında 665 dekar alanımızda kavun ve Karpuz filesi dikimi yapılacak. 115 çiftçimize burada yaklaşık 360 bin adet kavun ve karpuz filesi dağıtımını gerçekleştireceğiz" dedi.

Adıyaman Valisi Osman Varol ise konuşmasında,"abii ki büyük bir afet geçirmemizden ötürü genelde mesaimizin büyük bir afet sonrası hizmetler, şehrimizi tekrar ayağa kaldırma, yapı stoğumuzu tekrar yerine koyma, afetzede vatandaşlarımıza destek olma ile ilgili akut sorunlu işlerle geçiriyoruz.Şehrimizin bölgemizin gelişmesinde lokomotif sektörlerden bir tanesi tarımdır.Tarımsal üretimi hiçbir şekilde sekteye uğratmamamız, yavaşlatmamamız gerekiyor.Devletimizin bu farklı kanallardan bu destekleri artırarak sürdüreceğini özel idaremizin imkanlarını daha fazla bu alana ayırmaya çalışacağımız da ben burada huzurlarınızda size söylemiş bulunuyorum.abii burada bu destekler birçok yerde yapılıyor ama Adıyaman için de özel bir şey söylemek istiyorum. Çok yakın zamanlarda burada meyvecilikle ilgili, ürün çeşitlendirmeyle ilgili birçok proje uygulanmış ve Adıyamanlı çiftçilerimiz üreticilerimiz bu projelere o kadar güzel sahip çıkmışsınız ki çok kısa zamanda çok önemli başarılar elde edilmiş. Bazı yerlerde siz tek taraflı olarak ne kadar yardım ederseniz desteklerseniz destekleyin istediğiniz sonucu elde edemeye biliyorsunuz ama Adıyaman gerçekten üretmeyi bilen, tarımla iştigal etmeyi bilen, bu konuda hevesli, gayretli bir ilimiz. Sizlerin sayesinde bu desteklerin tamamı sahaya iniyor, üretime dönüşüyor ve hem bölgemize hem ülkemize önemli katkılar sunuyor"diye konuştu.