KAHTASES-Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,"Bizim deprem bölgesinde Bakanlık olarak çalışabilmemizin bir tek yolu rezerv alan ilan etmek.” dedi.

Bakan Mehmet Özhaseki, Malatya’da gerçekleştirilen TV100 Özel Röportaj programında Başak Şengül'ün konuğu oldu. Bakan Özhaseki programda, deprem bölgesinin ayağa kaldırılması için yürütülen çalışmalar başta olmak üzere rezerv alan tartışmaları, kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda merak edilen soruları cevapladı.

Bakan Özhaseki, rezerv alanlarla ilgili gelen eleştirilere cevap vererek, "Rezerv alan tartışmaları konusuna da açıklık getiren Bakan Mehmet Özhaseki, “Biz şehir merkezlerinde rezerv alan ilan ettiğimizde Meclis’te itirazlar oldu. Biraz art niyetli insanlar ‘niye rezerv alan ilan ediliyor?’ diye sordular. ‘Bir kere içinizde rezerv alan nedir diye okuyanınız var mı?’ diye sordum. Hiç okuyan çıkmadı. Gazete kupürleriyle başlık okuyorlar ve eleştiriye başlıyorlar. Buralarda bizim planlamayı yeni baştan yapabilmemiz için ve sonra da inşa edebilmemiz için rezerv alan ilan ediyoruz. Rezerv alan ilan ettiğimizde yetki bize geçiyor. Bizim deprem bölgesinde Bakanlık olarak çalışabilmemizin bir tek yolu rezerv alan ilan etmek. Yoksa çalışmak mümkün değil.” şeklinde konuştu.